Službene top liste
Hrvatska diskografska udruga

Mjesečar Tonyja Cetinskog broj jedan ovotjednog HR Top 40

Ovotjedni HR Top 40 doživio je male promijene u samom vrhu. U top tri, uz Tonyja Cetinskog koji je s pjesmom Mjesečar prvi i Petra Graše čija je pjesma Moje zlato druga, na trećem se mjestu, kao jedina dama, našla i Nina Badrić s pjesmom Više smo od prijatelja.

Tony Cetinski ovih dana u pripremi je za veliki koncert u pulskoj Areni, a kao reakciju na uspjeh Mjesečara na HR top 40 istaknuo je: „Jako mi je drago da je i Mjesečar pronašao svoj put do srca slušatelja. Zahvaljujem i svima koji će u pulskoj Areni sa mnom proslaviti naših prvih 25 godina čvrste veze. Nema boljeg mjesta ni trenutka na kojem bi ujedno snimili i spot za pjesmu Mjesečar. Vidimo se 11. kolovoza u Areni Pula“.

Razloga za zadovoljstvo ima i Ivana Marić čija se nova pjesma Ako odlaziš ovako u prvom tjednu na top listi našla na visokom sedmom mjestu i tako ponijela titulu vrućeg novog ulaza. Najveći skok, s 31. na 14. mjesto, ostvarilo je Hladno pivo hitom Firma.

Regionalne top liste pokazale su pak raznolikost glazbenih ukusa hrvatskih regija. Tony Cetinski prvi je u Središnjoj Hrvatskoj i Dalmaciji, Grašo u Slavoniji, Grad Zagreb najviše je slušao TBF, Zagorje Ivana Zaka, dok je Nina Badrić broj jedan u Istri i Primorju.