Službene top liste
Hrvatska diskografska udruga

Top lista Hrvatske diskografske udruge jedina je službena, točna i sveobuhvatna lista radijskog emitiranja domaće glazbe koja pokriva najveće nacionalne, regionalne te brojne lokalne postaje. Kako bi dobili što preciznije podatke o tome koju glazbu Hrvati rado slušaju pratimo emitiranje preko 140 radijskih postaja.

Način sastavljanja liste prema kojem se uz broj emitiranja kao kriteriji uzima i razina koncesije omogućio je precizne i transparentne podatke. Na listi se nalaze samo aktualni hitovi i pjesme ne starije od godinu dana.

Dobiveni podaci, osim što su zanimljivim slušateljima i medijima, od velike su koristi i svima uključenima u stvaralački proces. Glazbenici i skladatelji na ovaj način mogu dobiti realne podatke o tome koliko su uspješni njihovi uraci te na koje pjesme slušatelji i radijski urednici najbolje reagiraju.

Radio je još uvijek najznačajniji medij za promociju glazbe i odlično mjerilo uspjeha najvećih hitova. Zahvaljujući naprednom računalnom sustavu 1Played Hrvatska diskografska udruga prati sve pjesme emitirane na radijskim postajama i objavljuje najbolju nacionalnu top listu singlova domaćih izvođača u proteklom tjednu.